In de week van 15-22 mei vond het Edese Fitrfeest plaats. Samen vierden we de gedachte van het Fitrfeest (suikerfeest): verdraagzaamheid, verzoening, een nieuw begin! Het werd een geweldig feest mooie, inspirerende activiteiten. Via onderstaande knoppen geven we u graag een terugblik. 

Terugblik

Fitrfeest in de speeltuin


Rond de 250 kinderen kwamen (zonder hun ouders) spelen bij het Fitrfeest in de speeltuin! De politie was er met het Mobile medialab, er kon geknutseld worden of heerlijk gesprongen worden op een springkussen. Ook waren er nog allerhande traditionele spellen te doen en konden kinderen een workshop met 3D pennen volgen. 

Eten met zin Fitr-special


Tijdens een special van Eten met zin gingen we naar aanleiding van een inleiding van de Turkse Imam in gesprek gegaan over dat wat het Fitr-feest precies inhoudt! We aten traditioneel een dadel en sloten af met de een heerlijke Baklava. In tussentijd atenwe samen onze zelfgekookte maaltijd.

Raamgedicht


Stadsdichter Larissa Verhoeff schreef speciaal voor het Fito-feest een prachtig gedicht. Het verscheen op verschillende locaties.

Ede Centrum | Ima Medit-Arabian Kitchen 
Stadspoort | Cultura / bibliotheek
Ede Zuid (Parkweg) | Lidl 
Bennekom centrum | De Kunstfactorij.
Bij iedere locatie werd het gesprek gevoerd: wat maakt voor jou het leven zoet?

Hightea


50 hightea pakketten werden uitgegeven met daarin lekkernijen, informatie over het fitrfeest, gespreksvragen en natuurlijk ook iets om zelf te bakken!