Bijna 100 cadeaubonnen verzilverd

 

Een gezellig gedekte tafel tijdens feestelijke dagen. Helaas is dat niet voor iedereen bereikbaar. Er zijn mensen in onze gemeente die geen financiële middelen hebben om iets extra’s te doen. Daarom bedacht Juniorkamer Ede samen met Jorisbrood, de gemeente Ede, Malkander, Netwerk Dien je Stad en particuliere initiatiefnemers een sympathieke actie. Zij bezorgen cadeaubonnen bij mensen die vanwege financiële zorgen wel wat extra’s kunnen gebruiken. Sponsoren brachten hiervoor het geld bij elkaar. 

 

Vierhonderd gezinnen in de gemeente Ede worden aan het einde van dit jaar verrast met een cadeaubon ter waarde van twaalf euro. Zij mogen dit besteden in de winkel van Jorisbrood. Daar kunnen zij een ambachtelijk brood, luxe koeken, Remeker kaas, vruchtensappen of andere bijzondere producten uitkiezen. Malkander en Netwerk Dien je Stad staan in contact met gezinnen die hiervoor in aanmerking komen. Hun sociaal werkers delen de cadeaubonnen uit. Een kwart van de bonnen is inmiddels verzilverd.

 

Juniorkamer EDE

JCI Ede is een vereniging met zo’n 20 leden. Zij hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, zijn aangesloten bij JCI Nederland & International en zetten zich daarnaast in voor positieve veranderingen in de maatschappij. Coördinator Gosse van Veldhuizen over de actie: “ Een glimlach op het gezicht van mensen. Daar doen we het voor. Even een keer onbezorgd iets lekkers uitkiezen. Voor ons is dat heel gewoon, maar veel mensen kunnen dat niet. Het geeft ons enorm veel energie om daarvoor sponsoren te werven.”

 

Sponsoren

Dertien bedrijven en ook diverse bestuursleden persoonlijk ondersteunen de actie. Het gaat om CASE communicatie, CVO Bouw- en Haarden, Falk bouwsystemen, Hardeveld Exposure, H. van de Ruitenbeek Holding, Jorisbrood, Kerngroen, Kooltrans, MKB Accountants, Solarwoodle, Stargroup, Taxerik en VPVA Notarissen. De directies dragen de actie een warm hart toe en laten dat blijken met een gulle gift. 

 

Jorisbrood

Als Edese ondernemer wil Joris van Voorthuizen iets bijdragen aan de gezelligheid rond de feestdagen. “Mooi dat dit initiatief is geboren. Wat mij betreft verdient iedereen het best mogelijke brood dat de aarde, de akkerbouwer, de molenaar en de bakker gezamenlijk kunnen maken. Goede voeding is cruciaal voor een aangenaam en gezond leven.” De cadeaubon is tot en met maart volgend jaar inwisselbaar voor iets lekkers.

 

Ede viert kerst

Het enthousiasme bij alle betrokkenen is groot. Dit initiatief kan ondanks coronamaatregelen gewoon doorgaan. De actie met cadeaubonnen is onderdeel van meerdere activiteiten van Ede viert kerst.