Ede viert Kerst in het Sociaal Pension

 

Voor veel mensen is kerst een heerlijke tijd van samenzijn en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Er zijn mensen in onze gemeente die geen familie of vrienden hebben om kerst mee te vieren. Daarom slaan Netwerk Dien je Stad, het Leger des Heils, de gemeente Ede, chefkok Tom Hartjes en particuliere initiatiefnemers de handen ineen. In de week voor kerst organiseren zij een kerstdiner voor dak- en thuisloze mensen. 

 

Elke dag nuttigen ruim 35 dak- en thuisloze mensen een voedzame maaltijd bij het Sociaal Pension op het kazerneterrein in Ede. Rondom de feestdagen willen maatschappelijke organisaties iets extra’s doen voor deze mensen. Het idee van een bijzonder kerstdiner was snel geboren.

 

Omzien naar elkaar

Samen eten zorgt voor verbondenheid. “Het is heel belangrijk om de mensen samen te brengen. Om hen in de moeilijke situatie waarin ze zitten even een geluksmoment te laten beleven”, aldus één van de particuliere initiatiefnemers. Hun goedheid werd warm ontvangen bij de gemeente Ede die vervolgens samen met maatschappelijke organisaties plannen smeedde.

 

Lokale chef

Vorig jaar deed de organisatie al ervaring op met catering bij het sociaal pension. De mensen genoten toen zichtbaar van een feestelijk driegangenmenu. Chefkok Tom Hartjes heeft ook dit jaar weer feestelijke en gezonde gerechten in petto. “Ik vind het een voorrecht om voor deze groep mensen te mogen koken. Het is heel dankbaar werk”, aldus Tom. Dit jaar kookt hij buiten op locatie, waar het team van het Leger des Heils gezellige tenten opzet en de tafels feestelijk versiert. 

 

Ede viert kerst

Het enthousiasme bij alle betrokkenen is groot. Ondanks coronamaatregelen zijn ze vastberaden er een prachtige avond van te maken. Dit diner is één van de activiteiten van Ede viert Kerst.